Vertragen inactieve plugins WordPress en moet ik deze inactieve plugins verwijderen

Vertragen inactieve plugins WordPress?

Regelmatig krijgen wij de vraag of gedeactiveerde plugins WordPress vertragen en of ze deze inactieve plugins moeten verwijderen.

Veel WordPress gebruikers installeren vaak plugins om deze te testen en schakelen ze vervolgens uit om daarna niet meer te gebruiken. In dit artikel zullen we je duidelijk maken of gedeactiveerde plugins WordPress vertragen en of het veilig is om inactieve plugins te verwijderen.

Wat zijn gedeactiveerde of inactieve plugins in WordPress?

Het beste onderdeel van WordPress is dat je WordPress kunt uitbreiden door gebruik te maken van plugins. Wanneer je een WordPress plugin installeert, download WordPress het pluginbestand naar jouw web hosting server. Om daarna deze plugin te starten moet je deze eerst activeren.

WordPress plugin activeren

Je kunt plugins installeren en later activeren. Je kunt ook een plugin die je hebt uitgeprobeerd, maar niet nuttig vond, weer uitschakelen. Je kunt al je geïnstalleerde invoegtoepassingen (zowel actief als inactief) op de plugins pagina in het WordPress beheer zien.

WordPress plugins

Actieve plugins worden gemarkeerd in blauw en inactieve plugins tonen een rode verwijder link onder de titel.

Vertragen inactieve plugins WordPress?

Nee, inactieve of gedeactiveerde plugins vertragen WordPress niet. Om dit te begrijpen, leggen we uit hoe WordPress achter de schermen werkt.

Elke keer dat een gebruiker een pagina opvraagt ​​vanuit jouw WordPress site, start WordPress een laadproces. Tijdens dit proces worden alleen de actieve plugins geladen. Alle inactieve plugins worden volledig genegeerd en worden niet geladen of zelfs bekeken.

Zelfs als je tientallen inactieve plugins hebt geïnstalleerd op je website, zal het de prestaties van je site niet beïnvloeden of vertragen.

De enige plek waar WordPress naar de inactieve plugins op je site zoekt, is de pagina ‘Plugins’ in het beheer van WordPress zelf. En zelfs dan kijkt het alleen naar de titel van de plugin en laadt de plugins zelf niet.

Als je WordPress website traag is, dan zijn de inactieve plugins hier zeker niet de reden van. Je kunt contact met ons opnemen om een onderzoek te starten en WordPress te versnellen en de prestaties te verbeteren.

Moet ik inactieve plug-ins verwijderen in WordPress?

De reden waarom WordPress je in staat stelt plugins te deactiveren in plaats van ze direct te verwijderen, is dat je soms een plugin tijdelijk wilt uitschakelen.

Als je van plan bent om die plugin snel weer te gebruiken, en je vreest dat het verwijderen van de plugin de instellingen zal verwijderen, dan moet je deze bewaren en alleen deactiveren. Anders heeft het echt geen zin om de inactieve plugins op je website te laten staan. In feite kunnen ze soms zelfs problemen opleveren.

Bijvoorbeeld, of je die plugins gebruikt of niet, WordPress zal je nog steeds updates tonen voor die plugins. Dit kan een beetje irritant zijn, vooral als je veel plugins op je site hebt die regelmatig bijgewerkt moeten worden.

Inactieve plugins kunnen onschadelijk zijn, maar het zijn nog steeds uitvoerbare bestanden. In geval van een hack-poging kunnen deze bestanden besmet raken en/of kunnen worden gebruikt om malware op je site te installeren.

Ons advies is dan ook om als een beveiligingsmaatregel voor WordPress alle inactieve plugins die je niet (meer) wilt gebruiken te verwijderen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Wij hopen dat dit artikel je geholpen heeft met het beantwoorden van je vragen over inactieve WordPress plugins en het verwijderen hiervan. Je kunt ook contact met ons opnemen wanneer je nog vragen hebt of wanneer je het onderhoud en beveiliging van je website graag uit handen geeft.


Geplaatst

in

door

Tags: