WordPress beveiliging

WordPress is een van de meest populaire websiteplatforms op internet en beheert meer dan 40% van alle websites. Met zijn gebruiksgemak en uitgebreide keuze aan plug-ins en thema’s, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen voor WordPress kiezen. Met zijn populariteit komt echter het risico van beveiligingsbedreigingen. WordPress-sites zijn vaak het doelwit van hackers, dus het is belangrijk om stappen te ondernemen om je site tegen deze bedreigingen te beschermen. In dit artikel zullen we enkele tips bespreken om de beveiliging van uw WordPress-site te verbeteren.

  1. Houd WordPress, plug-ins en thema’s up-to-date

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om de beveiliging van uw WordPress-site te verbeteren, is door WordPress, plug-ins en thema’s up-to-date te houden. Dit komt omdat nieuwe updates vaak beveiligingsoplossingen bevatten die kwetsbaarheden repareren die door hackers kunnen worden misbruikt. Controleer regelmatig of er updates zijn en installeer deze zo snel mogelijk.

2. Gebruik sterke inloggegevens


Een andere belangrijke stap is het gebruik van sterke inloggegevens. Dit betekent dat u een sterk wachtwoord moet gebruiken dat minimaal 12 tekens lang is en een combinatie van letters, cijfers en symbolen bevat. Vermijd ook het gebruik van de standaard “admin” gebruikersnaam en maak in plaats daarvan een unieke gebruikersnaam voor uw site aan.

Beperk inlogpogingen
Om te voorkomen dat hackers bruut uw site binnendringen, kunt u het aantal inlogpogingen beperken. Er zijn plug-ins beschikbaar die je hierbij kunnen helpen, zoals Login Lockdown en Jetpack.

Gebruik tweefactorauthenticatie
Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag waarbij een gebruiker naast zijn wachtwoord een code moet invoeren die naar zijn telefoon of e-mail is verzonden. Dit kan ongeautoriseerde toegang tot uw site helpen voorkomen, zelfs als een hacker uw inloggegevens heeft. U kunt een plug-in zoals Two-Factor of Google Authenticator gebruiken om tweefactorauthenticatie op uw site in te stellen.

Gebruik een beveiligingsplugin
Er zijn verschillende beveiligingsplug-ins beschikbaar die u kunnen helpen de beveiliging van uw WordPress-site te verbeteren. Deze plug-ins kunnen u helpen aanvallen te detecteren en te voorkomen, uw site te controleren op verdachte activiteiten en best practices voor beveiliging af te dwingen. Enkele populaire beveiligingsplug-ins zijn Wordfence, Sucuri en iThemes Security.

Maak regelmatig een back-up van uw site
Als je site toch wordt gehackt, is het belangrijk om een back-up van je site te hebben, zodat je deze snel kunt herstellen. U dient regelmatig een back-up van uw site te maken en de back-ups op een veilige locatie op te slaan, zoals een externe server of cloudopslag.

Schakel bestandsbewerking uit
Standaard stelt WordPress gebruikers met beheerdersrechten in staat om thema- en plug-inbestanden te bewerken vanuit het WordPress-dashboard. Dit kan een beveiligingsrisico vormen, want als een hacker toegang krijgt tot een beheerdersaccount, kunnen ze deze functie gebruiken om schadelijke code in uw site te injecteren. Om dit te voorkomen, kunt u het bewerken van bestanden uitschakelen door de volgende code toe te voegen aan uw wp-config.php-bestand:

define('DISALLOW_FILE_EDIT', true);

Door deze tips te volgen, kunt u helpen de beveiliging van uw WordPress-site te verbeteren en deze te beschermen tegen hackers. Vergeet niet om waakzaam te blijven en regelmatig te controleren op updates en verdachte activiteiten. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u genieten van de voordelen van WordPress terwijl u uw site veilig houdt.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *